توصیه های غذایی برای روزه داران

اشتراک گذاری :
 اینها توصیه های پزشکی و برای بهتر استفاده بردن از این ماه عزیز است که در ادامه مطلب میتوانید بخوانید حتما این توصیه های غذایی را بخوانید

برچسبها : توصیه های پزشکی برای روزه داری توصیه های پزشکی بهداشتی برای روزه داری ماه مبارک رمضان توصیه ها و پند های پزشکی و سودمند و بهداشتی برای روزه داری در سحری چه بخوریم در افطار چه بخوریم برای کمتر تشنه شدن باید چه بکنیم توصیه های دکترا برای روزه داران توصیه برای روزه داران توصیه های پزشکان برای روزه داران

 برنا:ماه مبارک رمضان علاوه بر اين كه ماه عبوديت، بندگی، غفران و رحمت الهی است، از جهاتی همچون تامین سلامت جسمانی و روحی انسان هم بسیار حائز اهميت است. به طوری که رعایت اصول ایمنی و تغذیه مناسب در این ماه به دلیل طولانی بودن روز بسیار مهم است. 

ماه رمضان ماه نیایش با خداست و بهتر است با استفاده از اصول تغذیه مناسب ضعف ناشی از نخوردن غذا را در خود از بین ببریم تا بتوانیم به خوبی عبادت کنیم. اولین و مهم ترین مورد تغذیه در ماه رمضان استفاده از غذاهای متنوع است. چون این امر بسیار مهم بوده، غذاهای گوناگون دارای مواد مغذی مختلفی هستند که هر کدام از آن ها برای سلامتی بدن لازم هستند. 
 
افزایش اشتها با چیدن سفره سحری 
 
بسیاری از افراد در هنگام سحر بی اشتها هستند که می توان مهمترین علت آن را مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار عنوان کرد.هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی است و این امر سبب می شود که فرد در طول روز احساس ضعف و بی حالی داشته باشد.روزه داران بهتر است در هنگام افطار از غذاهای سبک و مقوی استفاده کنند. اگر افراد سعی کنند کمی زودتر برای صرف سحری از خواب بیدار شده و برای چیدن سفره سحری کمک کنند این کار باعث افزایش اشتها در افراد بی اشتها می شود. 
 
خوردن سبزيجات در هنگام سحر از تشنگی می كاهد 
 
محمد حسين عزيزی عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع در خصوص تغذیه ماه رمضان معتقد است: در ماه مبارک رمضان بايد از گروه های غذايی از جمله نان، ميوه، سبزيجات و… به صورت درست استفاده شود. هنگام سحر با مصرف آب، ميوه و سبزی كافی می توان آب مورد نياز در طی روز را ذخيره كرد. 
 
وی می افزاید: باید از خوردن موادی مانند قهوه و نسكافه در وعده سحری در ماه مبارک رمضان پرهيز شود چون كافئين بالا سبب تشنگی می شود. همچنین بهتر است غذا های حاوی قند مانند شيرينی، شكلات در سحر مصرف نشود زيرا انرژی بدن را سريع آزاد می كنند ولی در زمان افطار مصرف مواد قندی برای جبران كاهش قند خون روزه دار مفيد و ضروری است. 
 
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع می گوید: خوردن چای كمرنگ در هنگام سحر و افطار هيچ مشكلی برای روزه دار به وجود نمی آورد چون كافئين آن نسبت به قهوه و نسكافه كمتر است. استفاده از آب ليمو نيز در چای توصيه می شود زيرا سبب بر طرف شدن تشنگی فرد در طی روز خواهد شد. 
 
مصرف زیاد آب بین غذای سحری برای جلوگیری از تشنگی در طی روز اشتباه است چون باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود. ولی خوردن میوه در هنگام سحر، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشکل یبوست هم می شود. همچنین برای جبران كمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، می توان از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده كرد. 
 
مصرف میوه یا آب میوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می كند. مایعات را می توان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در این صورت هنگام سحر ضرورتی وجود ندارد كه از چند لیوان آب یا از مقدار زیادی چای برای رفع تشنگی در طول روزه داری استفاده كرد. 
 
خوردن سحری را فراموش نکنید 
 
محمد حسين عزيزی درباره تغذیه مناسب ماه مبارک رمضان می گوید: مهم ترین توصیه های تغذیه ای به روزه داران این است كه وعده سحری را به هیچ وجه فراموش نکنند چون سحری در ماه رمضان همانند صبحانه در روزهای عادی، مهمترین وعده ی غذایی است. وعده غذایی، مواد مغذی لازم و انرژی مورد نیاز برای تمرکز و فعالیت روزمره را تامین می کند و سوخت و ساز پایه ی بدن را بالا نگاه می دارد. 
 
وی می گوید: افراد روزه داری که بدون سحری روزه می گیرند در طول روز با افت قند خون، کاهش تمرکز و توان کاری روبه رو می شوند و این عوارض هیچ ارتباطی به روزه گرفتن ندارد و نتیجه تغذیه نامناسب است. 
 
مصرف هندوانه به میزان کم سبب به تاخیر انداختن تشنگی می شود 
 
عزیزی در ادامه می افزاید: افراد روزه دار سعی کنند از مواد غذایی همچون سبزیجات، مرغ، گوشت ومیوه‌جات مصرف کنند. مصرف هنداوانه، طالبی، کاهو و شلیل و میوه‌جات فصل تابستان به جز خربزه به میزان کم بسیار مفید و مناسب است. مصرف خربزه به دلیل ایجاد تشنگی در طول روز توصیه نمی شود این در حالی است که مصرف هندوانه و کاهو به حفظ آب در طول روز کمک می کند و آب بدن در طول روز کم کم آزادشده و سبب به تاخیر انداختن تشنگی می شود. 
 
در طول این ماه پرخوری نیاز نیست چون با روزه داری، بدن مکانیسم های خود را با این حالت تنظیم می کند. مصرف بهینه، ذخیره چربی، کاهش سوخت و ساز بدن باعث حالت هایی چون کرختی، بی حالی و کاهش دمای بدن می شود که این امر در روزه داری طبیعی است و جای نگرانی ندارد. 
 
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی می افزاید: با توجه به مصادف شدن ماه مبارک رمضان با فصل تابستان و گرمای آن بهتر است حتی الامکان فعالیت فیزیکی در این ایام کم شود. 
 
اگر روزه‌داری بر اساس اصول کلی تغذیه صورت گیرد سبب ایجاد تعادل در چربی‌های خون، کاهش وزن اضافی، دفع سموم بدن و تعدیل فشار خون می‌گردد و در کل وضعیت سلامت افراد بهبود چشم‌گیری خواهد یافت. اما افرادی كه بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی وعروقی، نارسایی های كلیه و نوسانات فشار خون دارند، حتما با پزشک معالج خود مشورت كرده و در صورت صلاحدید پزشک می توانند روزه بگیرند. 
 
در ماه مبارک رمضان عادات خوبی مثل کمتر خوردن، در ساعت مشخص غذا خوردن و … نیز مورد توجه قرار می گیرد که انسان می تواند آن ها را در ایام دیگر سال نیز ادامه دهد.
برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

Related Images:

Visits: 56

islammovie

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

عکسهای عجیب جنگل یخ زده

ش آوریل 11 , 2015
عکس و گرافیک – طبیعت جنگلی که یخ زده است – بقیه عکسها در ادامه. برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن [کل آراء: 0 میانگین: 0]Related Images:Visits: 56

شاید این مطالب را دوست داشته باشی

نودیها

مجله سرگرمی نودیها

ما سعی کردیم با دیگر مجله های موجود در اینترنت کمی متفاوت باشیم اینجا اگر جستجو کنید مطالب متنوع بسیاری خواهید یافت. بیش از 16000 مطلب ...