🏠 خانه 🧭 ابزار اخبار 🔑 ورود
سازگاری همسران قسمت سوم- مقاله و تحقیق | مجله نودیها

سازگاری همسران قسمت سوم- مقاله و تحقیق

✍️ نویسنده: islammovieb
🏷️ دسته: 95
📊 بازدید: 1,459

ازدواج - سازگاری همسران قسمت سوم

  مشکلات ارتباطی


"دکتر صدیق اورعی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه فردوسی مشهد، روابط آسیب‌زا را آن دسته از روابط میان زوجین می‌داند که موجب اختلال عاطفی یا ناسازگاری در رفتار‌های بعدی آنان شود و نارضایتی‌های مداوم ایجاد کند".

مشروح در ادامه مطلب

2-2-1  مشکلات ارتباطی


"دکتر صدیق اورعی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه فردوسی مشهد، روابط آسیب‌زا را آن دسته از روابط میان زوجین می‌داند که موجب اختلال عاطفی یا ناسازگاری در رفتار‌های بعدی آنان شود و نارضایتی‌های مداوم ایجاد کند".


1-2-2-1 ارتباط کلامی نامناسب


در زندگی زناشویی زوجین به طور طبیعی درگیریهای کلامی اتفاق می افتد ولی آنچه در این جریانات لازم به نظر می رسد مهارت مدیریت کردن این درگیریهاست که تاحد امکان تعداد آنها کاهش یابدØ› بطوری که به استحکام خانواده ضربه وارد نکند. معمولا به دلیل تربیت و فرهنگ متفاوت خانوادهها و یا خستگی یکی از زوجین و گاهی به دلیل نداشتن مهارت ارتباطی مناسب، اختلاف و درگیری کلامی میان زن و شوهر افزایش می یابد. به طور نمونه زن در مقابل همسرش خطاهایش را به رخ او میکشدو یا برای درخواست چیزی نیاز خود را به صورت دستوری بیان میکند و یا با سؤالات متعدد بی موقع احساس بازجویی را ایجاد مینماید، درگیری و اختلاف افزایش می یابد. از طرف دیگر وقتی همسرش میخواهد با او دردودل کند، مدام نصیحتش کند و یا خطاهای او را مدام به رخ او بکشد، درگیری کلامی افزایش می یابد و افزایش این درگیریها ناسازگاری زوجین را به همراه خواهد داشت. لذا یادگیری مهارتهای ارتباطی مناسب جهت داشتن یک زندگی موفق ضروری به نظر می رسد.


2-2-2-1 محدودیت توسط همسر


گاهی اوقات مردها به دلیل کنترل ورود و خروج خانمها از منزل، از این فرصت سوØ¡ استفاده می کنند و در بسیاری از مواقع که رفتن خانم به بیرون از منزل بهجاست، مانع او می شوند و به همین سبب اختلاف و درگیری ایجاد می شود و بعضاÙ‹ در بعضی موارد زمینههای لجاجت در زن ایجاد میگردد. ناآگاهی از حدود دقیق وظایف و حقوق زن و مرد ، معمولا سبب ایجاد چنین اختلافاتی میشود.



3-2-2-1 ارتباط زیاد با دوستان


حتی در زمینه محدوده ارتباط با دوستان همیشه باید با کسانی نشست و برخاست کرد و ارتباط داشت که در رشد و تعالی و پیشرفت در زندگی کمک کنندØ› نه اینکه با تشویق به امور ناصواب زمینه دوری از خداوند را فراهم کنند. بنابراین در انتخاب دوست مناسب که در جهت رسیدن به هدف بندگی و خوشبختی انسان را یاری کند، توجه کافی باید نمود. نکته دیگری که لازم است توجه گردد حدود ارتباط با دوستان است. گاهی ارتباط بیش از اندازه، سبب آسیب بر روابط زوجیت و خانوادگی خواهد شدریال لذا رعایت حدود ارتباطات، ضروری و لازم می باشد.


4-2-2-1 عدم رازداری و وفاداری


زن و مرد در زندگی مسائل و اموری دارند که خصوصی است و نباید دیگران از آن مطلع شوند که از آنها به عنوان راز تلقی می شود. اگر هریک از زوجین اموری که مربوط به زندگی مشترکشان است در جایی خارج از محیط خانواده مطرح کنند، که مصلحت خانوادهشان به خطر بیافتد و یا با انجام این کار موجب ناراحتی همسرشان شوندØ› در واقع با این عمل خود رازدار و وفادار به همسرشان نبوده و انجام این امور سبب دوری زن و شوهر از یکدیگر و کمرنگ شدن اعتماد متقابل در آنان نسبت به همدیگر خواهد شد. جهت جلوگیری از این مورد هریک از زن و شوهر باید زمانیکه میخواهند مسئله را در خارج از محیط خانه و خانواده و در جایی بیان کنند ابتدا باید تفکر کنند و مصلحت را بسنجند و سپس صحبت کنند. همانطور که "امام علی (علیه السلام) می فرمایند: زبان عاقل پشت قلب اوست و قلب نادان پشت زبان اوست".


5-2-2-1 نداشتن اعتماد و اطمینان به یکدیگر


"دکتر عذرا اعتمادی بر اساس یک تحقیق زمینه‌یابی، با نمونه آماری 100 نفر مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره، نداشتن اعتماد و اطمینان به یکدیگر را بیشترین دلیل مراجعه زوجین معرفی می‌کندØ› همچنین در بین عوامل ارتباطی، نداشتن اعتماد متقابل، بیشترین عامل مراجعه به مرکز مشاوره به شمار می‌آید".

به کوشش : سرکار خانم ها سمانه شیرماهی، معصومه نیکخواه

💬 دیدگاه‌ها (0)

💭

هنوز دیدگاهی ثبت نشده. اولین نفر باشید!

📝 ثبت دیدگاه جدید

✅ دیدگاه شما پس از تایید مدیر نمایش داده می‌شود.