نودبها:به نقل از دیلی استار، وبسایت تبلیغاتی آریرانگ مئاری( Arirang Meari) وابسته به دولت کره شمالی، اخیرا در گزارشی سریال «بازی ماهی مرکب» را مورد نقد قرار داده و ادعا کرد که سریال «بازی ماهی مرکب» که محصول کره جنوبی است و در پلتفرم نتفلیکس پخش میشود، واقعیت جامعه کره جنوبی را نشان میدهد که انسانها به شدت برای به دست آوردن مال بیشتر و مقام بالاتر با یکدیگر در حال رقابت هستند و بشریت رو به زوال است.
در این مقاله که به نقل از یکی از منتقدان ناشناس سینما نوشته شده است، همچنین آمده است که این فیلم فرهنگ فاسد و غیر اخلاقی کشور همسایه – کره جنوبی – را نشان میدهد.
این سریال که در کره جنوبی اتفاق میافتد، شرکت کنندگانی که درگیر فقر هستند که در یک سری بازیهای مرگبار، با یکدیگر مبارزه می کنند تا بتوانند زنده بمانند و برنده مبلغ هنگفتی شوند که زندگی آن ها را متحول خواهد کرد.
گزارش این وب سایت معتقد است که این سریال باعث میشود مردم به واقعیت غم انگیز جامعه کره جنوبی پی ببرند که در یک سیستم سرمایه داری، مردم ناچارا به رقابت با یکدیگر سوق داده میشوند.
این وبسایت همچنین محیط این فیلم را جامعه نابرابری توصیف کرد که افراد فقیر و کم بضاعت در آن مانند مهرههای شطرنج، بازیچه ثروتمندان هستند.
سریال «بازی ماهی مرکب» از زمان انتشار در پلتفرمهای نمایش فیلم، تبدیل به یک پدیده جهانی در صنعت فیلم سازی تبدیل شده است، اما کره شمالی پخش این فیلم را در کشورش ممنوع کرده است. پیونگ یانگ دلیل این کار را جلوگیری از نفوذ فرهنگ کره جنوبی به این کشور عنوان کرده است.
این سانسور در راستای دستور کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در افزایش مبارزه با نفوذ خارجی و بهتر شدن سرگرمیهای داخلی صورت میگیرد.
قابل ذکر است که کره شمالی سال گذشته قانون تفکر ضد ارتجاعی را به تصویب رساند که در آن مجازاتی برای کسانی که از رسانههای کره جنوبی و شیوه رفتار و صحبت کردن آنها تقلید میکنند در نظر گرفته شده است.
طبق این قانون این اقدامات شامل جریمه نقدی برای والدینی است که فرزندانشان این ممنوعیتها را نقض میکنند، حکمی تا ۱۵ سال حبس برای افرادی که به خاطر ارتباط با رسانههای کره جنوبی دستگیر میشوند و مجازاتهایی برای تولید یا انتشار پورنوگرافی، استفاده از شبکههای تلویزیونی، رادیویی، تلفنهای همراه خارجی یا دیگر وسایل الکترونیکی ثبت نشده هستند.
فرهنگ کره جنوبی در کره شمالی به شدت مورد انتقاد قرار میگیرد، این انتقادات کی پاپ (پاپ کره ای یا موسیقی محبوب کره ای) را نیز شامل میشود.
در ماه مارس، وب سایت Arirang Meari درباره نماد کی پاپ نوشت که شرکتهای بزرگ با خوانندگان و ستارههای K-pop مانند برده رفتار میکنند و آنها در کره جنوبی زندگی سختی دارند.
در ادامه این انتقادات، یک روزنامه حامی دولت کره شمالی نیز در فوریه ۲۰۲۰، از فیلم «انگل» ساخت کره جنوبی که برنده جایزه اسکار بهترین فیلم شد تقدیر کرد. این نشریه فیلم انگل را به عنوان یک شاهکار که به وضوح واقعیت شکاف طبقاتی بین غنی و فقیر را در جامعه سرمایه داری کره جنوبی نشان میدهد، عنوان کرد.
باشگاه خبرنگاران
Related Images:
Views: 15