دلیل جاری شدن اشک‌ها چیست؟

0

اشک انسان به دلایل مختلف در بازه‌های گوناگون زندگی جاری می‌شود و اکنون محققان به توضیح دلایل بیولوژیکی این امر پرداخته‌اند.

به گفته محققان، گریه کردن ذاتی است و انسان روزانه حدود ۲۸۰ گرم و سالانه ۳۰ گالن اشک تولید می‌کند. این میزان بر اساس جنسیت، متفاوت بوده و زنان بیش از مردان گریه می‌کنند.

بطور متوسط در هر ماه، زنان ۵٫۳ مرتبه و مردان ۱٫۳ مرتبه گریه می‌کنند. محققان معتقدند به دلیل ویژگی‌های زیستی، غدد اشک زنان نسبت به مردان کوچک‌تراست.

هر انسان صرف‌نظر از جنسیتش در هر ثانیه از زندگی اشک تولید می‌کند. غده اشکی در قسمت بیرونی و بالای چشم قرار دارد و دائما پروتئین و ماده ضد باکتری تولید می‌کند. این ماده متحرک از لبه بیرونی کره چشم به سمت قرنیه آمده و موجب خیس کردن کل چشم می‌شود.

گریه کردن با آبریزش از مجرای بینی همراه بوده و بر روی صورت سرازیر می‌شود. اشک‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند؛ نوع اول با هدف مرطوب کردن، تغذیه چشم و نگهداری از چشم تولید می‌شود. نوع دوم اشک به عنوان بازتاب و برای حفظ چشم از سوزش در برابر باد، دود و یا پیاز تولید می‌شود. نوع سوم نیز بر اساس احساسات ما تولید می‌شود. هرچند نوع سوم بر اساس میزان بالای استرس مانند ACTH(هورمون ادرینو کورتیکو تروپیک)، enkephalin، اندورفین و دردهای کشنده ایجاد می‌شود، اما به طور مستقیم احساسات را نیز بیان می‌کند.

انسان از زمان کودکی تاکنون گریه کرده و این گریه تا لحظه مرگ بدون اینکه دلیل آن را بداند، ادامه خواهد داشت.

منبع: ایسنا

برای امتیاز دادن به این مطلب اینجا کلیک کن
[کل آراء: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *